ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τάσεις στις επενδύσεις σε εισοδηματικά ακίνητα το τελευταίο τρίμηνο 2023

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης με τις υψηλότερες αποδόσεις επένδυσης σε διαμερίσματα.

Η Protio για άλλη μια φορά παρουσιάζει την πιο πρόσφατη ανάλυση των τάσεων στην εγχώρια αγορά ακινήτων, εστιάζοντας στην περιοχή της Αττικής για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η έρευνα βασίζεται σε μια σειρά δεδομένων και δεικτών που αναλύθηκαν αξιοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αποκαλύπτοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις τάσεις στην αγορά ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση αυτής της τεχνολογίας επιτρέπει μια πιο ακριβή και βαθιά κατανόηση των μεταβολών της αγοράς, καθώς και των ευκαιριών που δημιουργούνται στον τομέα των ακινήτων.

Σε ποιες περιοχές αξίζει να επενδύσεις;

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην απόδοση των επενδύσεων σε διαφορετικές περιοχές, εστιάζοντας στην εκτίμηση της αξίας των ακινήτων και των δυνητικών εισοδημάτων από μισθώματα.

Τοπ 10 περιοχές Αττικής για επένδυση σε ακίνητα.

Απο τα τελευταία δεδομένα της Protio, πλέον στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Πλατεία Αμερικής με απόδοση 7.2%, έναντι του προηγούμενου εξαμήνου που τη πρωτιά είχε το Αιγάλεω με 8.2% απόδοση, ξεχωρίζοντας ως μια απο τις πιο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις. Από το βάθρο επίσης πέφτουν η Νίκαια με 7.9% και η περιοχή των Πατησίων με 7.8% και τις θέσεις καταλαμβάνουν η περιοχή Αττική με 7.1% και η πλατεία Βικτωρίας με 6.9% οι οποίες αν και με μικρότερη απόδοση από το προηγούμενο εξάμηνο (7.7% και 7.1% αντίστοιχα) ανήκουν πλέον στις τρεις πρώτες περιοχές με την υψηλότερη απόδοση. Ο χάρτης των επενδύσεων σε εισοδηματικά ακίνητα διευρύνεται και με κάποιες ακόμη σημαντικές περιοχές. Ακολουθούν η περιοχή του Πολυτεχνείου με 6.7%, Περιστέρι και Κυψέλη με 6.3%, Αιγάλεω με 6%, Περισσός (Νέας Ιωνίας) και Αγία Σοφία (Πειραιά) με 5,9% και Κορυδαλλός με 5.8%. Οι νέες προσθήκες προσφέρουν στους επενδυτές πληθώρα ευκαιριών σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενισχύοντας την εικόνα μιας δυναμικής και διαφοροποιημένης αγοράς. Η αυξανόμενη ζήτηση σε ακίνητα σε όλο το χάρτη της Αττικής, άνοδος στις τιμές των ενοικίων αλλά και των ζητούμενων τιμών, καθώς και η βελτίωση των αστικών υποδομών έχουν συμβάλει στην ανοδική τάση των αποδόσεων και την αλλαγή στον χάρτη των top 10 περιοχών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Protio, Αντώνη Φιοράκη, ‘η πορεία της αγοράς ακινήτων στην Αττική είναι εξαιρετικά δυναμική, ενώ ο χάρτης των περιοχών ενδιαφέροντος διευρύνεται σταθερά και σταδιακά. Η υψηλή ζήτηση για κατοικίες δημιουργεί ευκαιρίες επένδυσης οι οποίες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς, ειδικά συγκριτικά με τις αποδόσεις του οικιστικού real estate παγκοσμίως.’

Μάθετε περισσότερα για την Protio.