ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πως να κάνεις ενεργειακή αναβάθμιση στο ακίνητο σου;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 22η Απριλίου, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις επιπτώσεις των καθημερινών μας επιλογών στον πλανήτη και να εξετάσουμε πρακτικούς τρόπους για να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα. Ένας σημαντικός τρόπος για να συμβάλουμε είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων μας. Ας εξετάσουμε λοιπόν, με αφορμή αυτή την ημέρα, πώς μπορούμε να κάνουμε τα κτίρια μας πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

παγκόσμια μέρα γης, sustainable, green eco friendly
22 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Γής

Αντικατάσταση Κουφωμάτων με Αλουμινίου Θερμοδιακοπτόμενα

Η πρώτη και σημαντική κίνηση για την ενεργειακή βελτίωση ενός διαμερίσματος είναι η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα αλουμινίου. Αυτό μειώνει την ενεργειακή διαρροή και βελτιώνει την θερμομόνωση.

Δημιουργία Αυτονομίας Θέρμανσης

Αυτονομία στη θέρμανση σημαίνει μεγαλύτερο έλεγχο και μείωση της σπατάλης ενέργειας. Κάθε χρήστης μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες, αποφεύγοντας έτσι την υπερθέρμανση ή υποθέρμανση.

Εγκατάσταση Θερμοπρόσοψης στις Εκτεθειμένες Όψεις

Η θερμοπρόσοψη βοηθά στη μείωση των απωλειών ενέργειας μέσω των τοίχων, παρέχοντας καλύτερη μόνωση και συνεισφέροντας στη συνολική θερμική άνεση του χώρου.

Τοποθέτηση Τεντών για Προστασία από τον Ήλιο

Οι τέντες δεν αποτελούν μόνο αισθητική προσθήκη αλλά και λειτουργική, καθώς προσφέρουν σκιά και μειώνουν την ανάγκη για ψύξη κατά τους θερινούς μήνες, εξοικονομώντας ενέργεια.

Χρήση Ηλιακού Θερμοσίφωνα για Ζεστό Νερό

Τέλος, η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την παροχή ζεστού νερού, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και τις εκπομπές CO2.

Καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ας αναλάβουμε δράση για να κάνουμε τα ακίνητά μας πιο αειφόρα και φιλικά προς το περιβάλλον. Κάθε βήμα προς την ενεργειακή αναβάθμιση είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και τη συνεισφορά μας στην προστασία του πλανήτη.

Ανακαίνισε & αναβάθμισε ενεργειακά το διαμέρισμα σου με την Protio.