ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πως κάνω εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε κατοικία αποτελεί μία σύγχρονη και οικονομική λύση για τη θέρμανση.

Φυσικό Αέριο
Πως κάνω εγκατάσταση φυσικού αερίου

Εδώ είναι μερικά βήματα και παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση:

Εξακρίβωση Παροχής Φυσικού Αερίου: Βεβαιωθείτε αν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής ή μέσω επικοινωνίας με τον Δήμο ή άλλους παρόχους αερίου.

Κόστος και Διάρκεια: Κάθε εγκατάσταση φυσικού αερίου έχει διαφορετικό κόστος και χρονική διάρκεια. Συνιστάται η επικοινωνία με εξειδικευμένες επιχειρήσεις για ακριβή εκτίμηση.

Διαδικασία Εγκατάστασης: Εάν εγκαταστήσετε φυσικό αέριο σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης ή σε ατομική βάση, η διαδικασία θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων σωληνώσεων, την αλλαγή του λέβητα ή των σωμάτων θέρμανσης.

Απόφαση και Έγκριση: Ελέγξτε τους κανονισμούς της πολυκατοικίας ή την συναίνεση του ιδιοκτήτη (εάν δεν είστε ο ιδιοκτήτης) πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Αίτηση και Έγκριση: Καταθέστε την αίτηση για φυσικό αέριο και περιμένετε την έγκριση. Αφού εγκριθεί, προχωρήστε στην υπογραφή σύμβασης με την ΕΔΑ και την εταιρεία παροχής αερίου.

Διαδικασία Εγκατάστασης: Έπειτα από την έγκριση, ο εγκαταστάτης θα προχωρήσει στη διαδικασία μετατροπής του συστήματος θέρμανσης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του μετρητή από την ΕΔΑ και τον τελικό έλεγχο.

Η συνολική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 1,5 μήνα και είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες και έγκυρες συμβουλές πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.