ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ανακαίνιση διαμερίσματος: Πότε χρειάζεται βεβαίωση άρθρου 30

Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4495/17, υπάρχει μια σειρά από εργασίες που μπορούν να γίνουν σε ένα διαμέρισμα χωρίς την απαίτηση οικοδομικής άδειας ή έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας. Αυτές οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως μικρές αλλαγές ή επισκευές που δεν επηρεάζουν τη φέρουσα δομή του διαμερίσματος ή την εξωτερική του εμφάνιση σημαντικά. Στην ανακαίνιση διαμερίσματος, πότε χρειάζεται βεβαίωση άρθρου 30 επομένως:

Ενεργειακά αποδοτική ανακαίνιση σπιτιού με φωτοβολταικά και πράσινη στέγη
Ενεργειακά αποδοτική ανακαίνιση σπιτιού με ηλιακά πάνελ και πράσινη στέγη

Αναλυτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν:

Εσωτερικοί Χρωματισμοί και Μικρές Επισκευές: Όπως βάψιμο, επισκευή θυρών, παραθύρων και άλλων μικρών επισκευών για λόγους χρήσης και υγιεινής.

Μικρής Έκτασης Εσωτερικές Επισκευές: Εργασίες που δεν αλλάζουν τη φέρουσα κατασκευή, καθώς και κατασκευές για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.

Εξωτερικοί Χρωματισμοί και Επισκευές: Αφορά τον βάψιμο των εξωτερικών τοίχων, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, επισκευή επιχρισμάτων ή όψεων χωρίς τη χρήση ικριωμάτων.

Επισκευές Κτιριακών Εγκαταστάσεων: Συντήρηση, επισκευή ή αντικατάσταση διαφόρων εγκαταστάσεων και αγωγών.

Αντικατάσταση Κουφωμάτων και Υαλοπινάκων: Στο ίδιο άνοιγμα και χωρίς δομικές αλλαγές.

Συντήρηση Στεγών ή Δωμάτων: Χωρίς τη χρήση ικριωμάτων.

Μικρές Διαμορφώσεις Εδάφους: Εως 0,80 μ. από το φυσικό έδαφος.

Τοποθέτηση Κλιματιστικών και Επιτοίχιων Λεβήτων Αερίου: Για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Τοποθέτηση Ηλιακών Θερμοσιφώνων: Και άλλες σχετικές εργασίες.

Κατασκευές Εντός Οικοπέδου: Όπως ντουλάπες, γλάστρες, διαχωριστικά στοιχεία εξωστών και άλλα μικρής έκτασης διακοσμητικά ή χρηστικά στοιχεία.

Κατασκευή Πέργκολας: Επιφανείας έως 50 τ.μ., υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αυτές οι εργασίες στην ανακαίνιση διαμερίσματος επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να πραγματοποιήσουν βελτιώσεις και συντηρήσεις στα διαμερίσματα τους χωρίς την ανάγκη για περίπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης, διευκολύνοντας έτσι την αναβάθμιση και συντήρηση των ακινήτων τους.

H Protio είναι η 1η πλατφόρμα για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, με αποκλειστικό στόχο να σας συμβουλεύουμε και να σας καθοδηγήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης σας περιουσίας ώστε να δημιουργείτε εισόδημα από ενοίκια με ασφάλεια. Αναλαμβάνουμε για εσάς την ανακαίνιση από την αρχή έως τέλος καθώς και τη διαχείριση της μίσθωσης με κυριότερες υπηρεσίες την εξεύρεση ενοικιαστή, τη συλλογή ενοικίων, τη διαχείριση επισκευών καθώς και τον έλεγχο πληρωμών λογαριασμών και κοινοχρήστων.