Αρχική Σελίδα 9 Συμβουλές & Οδηγοί 9 Tips για Ενεργειακή Αναβάθμιση 9 Πώς κάνω εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Πώς κάνω εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Πλοήγηση
Εγκατάσταση-Φυσικού-Αερίου
9 Σεπτεμβρίου 2024
Πίνακας Περιεχομένων
2
3

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου σε κατοικία αποτελεί μία σύγχρονη και οικονομική λύση για τη θέρμανση.

Φυσικό Αέριο
Πως κάνω εγκατάσταση φυσικού αερίου

Εδώ είναι μερικά βήματα και παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση:

Εξακρίβωση Παροχής Φυσικού Αερίου: Βεβαιωθείτε αν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής ή μέσω επικοινωνίας με τον Δήμο ή άλλους παρόχους αερίου.

Κόστος και Διάρκεια: Κάθε εγκατάσταση φυσικού αερίου έχει διαφορετικό κόστος και χρονική διάρκεια. Συνιστάται η επικοινωνία με εξειδικευμένες επιχειρήσεις για ακριβή εκτίμηση.

Διαδικασία Εγκατάστασης: Εάν εγκαταστήσετε φυσικό αέριο σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης ή σε ατομική βάση, η διαδικασία θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων σωληνώσεων, την αλλαγή του λέβητα ή των σωμάτων θέρμανσης.

Απόφαση και Έγκριση: Ελέγξτε τους κανονισμούς της πολυκατοικίας ή την συναίνεση του ιδιοκτήτη (εάν δεν είστε ο ιδιοκτήτης) πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Αίτηση και Έγκριση: Καταθέστε την αίτηση για φυσικό αέριο και περιμένετε την έγκριση. Αφού εγκριθεί, προχωρήστε στην υπογραφή σύμβασης με την ΕΔΑ και την εταιρεία παροχής αερίου.

Διαδικασία Εγκατάστασης: Έπειτα από την έγκριση, ο εγκαταστάτης θα προχωρήσει στη διαδικασία μετατροπής του συστήματος θέρμανσης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση του μετρητή από την ΕΔΑ και τον τελικό έλεγχο.

Η συνολική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 1,5 μήνα και είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες και έγκυρες συμβουλές πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα
Λύσεις Ανανεώσιμης Ενέργειας για το Σπίτι

Λύσεις Ανανεώσιμης Ενέργειας για το Σπίτι

Η ενέργεια που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στους λογαριασμούς μας. Οι λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας για το σπίτι μπορούν να μειώσουν αυτόν τον αντίκτυπο, προσφέροντας φιλικές προς το περιβάλλον...

Τάσεις της Αγοράς Ακινήτων: Γιατί το 2024 είναι χρονιά ορόσημο

Τάσεις της Αγοράς Ακινήτων: Γιατί το 2024 είναι χρονιά ορόσημο

Η αγορά ακινήτων το 2024 αποτελεί μια χρονιά-ορόσημο για πολλούς λόγους. Μετά από χρόνια προσαρμογής σε νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, η αγορά ακινήτων έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου οι ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Ας...

Αναβαθμίσεις Ενεργειακής Απόδοσης: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Αναβαθμίσεις Ενεργειακής Απόδοσης: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Οι αναβαθμίσεις ενεργειακής απόδοσης είναι ένα από τα πιο αποδοτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας και να βελτιώσετε την άνεση του σπιτιού σας. Είτε ενδιαφέρεστε να εξοικονομήσετε χρήματα, είτε να αυξήσετε την αξία του...