ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ποια είναι η διαδικασία ανακαίνισης ενός διαμερίσματος;

Η διαδικασία ανακαίνισης ενός διαμερίσματος αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για πλήρη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου και την αναβάθμιση τόσο της αισθητικής όσο και της λειτουργικότητας των χώρων. Ας εξετάσουμε τις βασικές εργασίες που περιλαμβάνει ένα τέτοιο εγχείρημα:

διαδικασία ανακαινίζω νοικιάζω, εξοικονομώ, φωτοβολταικά
Διαδικασία ανακαίνισης διαμερίσματος
 • Κατεδάφιση Τοίχων και Αναδιαμόρφωση Χώρου

  Εξειδικευμένη Μελέτη: Η διαδικασία ανακαίνισης ίσως χρειαστεί κατεδάφιση τοίχων όπου απαιτεί λεπτομερή μελέτη των σχεδίων του κτιρίου για την αποφυγή ζημιάς στη στατικότητα του κτιρίου. Κέρδος Χώρου: Η εν λόγω διαδικασία επιτρέπει την αξιοποίηση επιπλέον χώρου για να καλύψει περαιτέρω ανάγκες του σπιτιού.

  1. Αναβάθμιση Υδραυλικών και Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

  Αντικατάσταση Υδραυλικών: Συχνά, ειδικά σε παλαιότερα κτίρια, απαιτείται αντικατάσταση των υδραυλικών σωληνώσεων με νέες, μοντέρνες λύσεις για μεγαλύτερη αντοχή και στεγανότητα. Αναβάθμιση Ηλεκτρολογικού Συστήματος: Σύγχρονες ανάγκες, όπως η τοποθέτηση φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απαιτούν την εγκατάσταση ενός ενημερωμένου ηλεκτρολογικού συστήματος.

  1. Τοποθέτηση Νέου Συστήματος Θέρμανσης

  Ενεργειακή Απόδοση: Η αντικατάσταση παλαιών συστημάτων θέρμανσης κατά τη διαδικασία ανακαίνισης με αντλίες θερμότητας ή λέβητες αερίου βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση. Ενεργειακά Τζάκια: Προσθέτουν ζεστασιά και αισθητική στο χώρο, ενώ παράλληλα είναι οικονομικά αποδοτικά.

  1. Ανακαίνιση Μπάνιων και Κουζίνας

  Πρόσθετα WC και Μπάνια: Βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και ανανεώνουν την εμφάνιση του χώρου. Ανανέωση Κουζίνας: Μοντέρνες λύσεις για αποθήκευση και εργονομία.

  1. Αλλαγή Κουφωμάτων και Πορτών

  Θερμομόνωση και Ηχομόνωση: Με την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων πετυχαίνουμε καλύτερη ενεργειακή απόδοση και άνεση. Αισθητική και Ασφάλεια: Νέες πόρτες ασφαλείας προσφέρουν καλύτερη προστασία και στυλ.

  1. Ανανέωση Δαπέδων

  Επιλογή Υλικών: Ξύλινα πατώματα ή γρανιτένια πλακάκια προσδίδουν διαφορετική αισθητική και αντοχή. Θερμομόνωση: Η επιλογή του κατάλληλου δαπέδου μπορεί να επηρεάσει την άνεση του χώρου.

  1. Αλλαγή Επίπλωσης και Αποθηκευτικών Χώρων

  Οργάνωση Χώρου: Η σωστή διαμόρφωση μπορεί να εξοικονομήσει χώρο για επιπλέον αποθήκευση. Ανανέωση Επίπλων: Βελτιώνει την αισθητική και την λειτουργικότητα των δωματίων.

  1. Χρωματισμός Εσωτερικών Χώρων

  Ανανέωση Εμφάνισης: Ο χρωματισμός τοίχων και ταβανιών μπορεί να μεταμορφώσει την αίσθηση του χώρου, προσδίδοντας φρεσκάδα και ζωντάνια. Σπατουλαρίσματα: Απαραίτητα για την εξομάλυνση των επιφανειών και την επίτευξη ενός τέλειου αποτελέσματος.

Επιλέγοντας την Ανακαίνιση

Η επιλογή της ανακαίνισης είναι σημαντική απόφαση που μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στο σπίτι σας. Για να εξασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα και να είναι όπως ακριβώς επιθυμείτε, συμβουλευτείτε την ομάδας μας της Protio.

H Protio είναι η 1η πλατφόρμα για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, με αποκλειστικό στόχο να σας συμβουλεύουμε και να σας καθοδηγήσουμε στην καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης σας περιουσίας ώστε να δημιουργείτε εισόδημα από ενοίκια με ασφάλεια. Αναλαμβάνουμε για εσάς την ανακαίνιση από την αρχή έως τέλος καθώς και τη διαχείριση της μίσθωσης με κυριότερες υπηρεσίες την εξεύρεση ενοικιαστή, τη συλλογή ενοικίων, τη διαχείριση επισκευών καθώς και τον έλεγχο πληρωμών λογαριασμών και κοινοχρήστων.